(048) 703-70-99 (067) 946-16-16 (050) 567-04-59

Лікування атопічного дерматиту

Атопічний дерматит є запальним захворюванням шкіри, яке проявляється у вигляді почервоніння, висипань і лущення. Визначити причини захворювання досить складно, адже до них відноситься цілий комплекс умов, серед яких: кліматичні умови (пил, вологість, температура, всілякі домішки у зовнішньому середовищі, здатні викликати алергічні реакції організму і т. д.), Генетична схильність (якщо обоє батьків страждають від атопічного дерматиту, то ймовірність того, що і у дитини він проявиться становить 75%), порушення захисної функції шкіри внаслідок використання агресивних миючих засобів, антисептиків і т.д.

Як лікувати атопічний дерматит?

Це шкірне захворювання відрізняється підступністю, оскільки в деяких випадках ремісії відрізняються короткочасністю і ознаки дерматиту можуть проявити себе буквально через пару днів після припинення прийому лікарських препаратів і використання косметичних засобів. Лікування атопічного дерматиту Одеса зазвичай передбачає ступінчастий підхід, починаючи від простих методів зовнішньої терапії та догляду за шкірою, закінчуючи складними комплексними інноваційними методиками. Все залежить від особливостей клінічної картини у кожного окремого пацієнта. Для того, щоб позбутися від сверблячки, лущення та інших проявів захворювання найчастіше застосовуються:

● зволожуючі креми, вони дозволяють підтримувати гідробаланс в шкірі і нівелюють ризик сухості шкіри і її лущення;

● стероїди (у вигляді кремів, таблеток або уколів). Вибір форми прийому стероїдів здійснюється лікарем. Ін’єкції відрізняються більш високою ефективністю, проте є ризик побічних ефектів, тому курс лікування зазвичай максимально короткий;

● ліки, що впливають на стан імунної системи. Як правило, до них вдаються тоді, коли креми не допомогли зовсім або ремісія занадто короткочасна;

● фототерапія – вона входить в протоколи лікування в усьому світі і має високу ефективність.

Пацієнтам, у яких відзначається поліпшення стану і зменшення неприємних відчуттів у вигляді свербежу, можуть бути призначені антигістамінні засоби.

По можливості необхідно усунути фактори, які несприятливо впливають на стан шкіри і можуть стати причиною прогресуючого перебігу захворювання. Йдеться про тривале перебування під палючим сонцем, надяганні синтетичних тканин, використанні жорсткого мила, стресових ситуаціях і переживаннях і т.д.

У медичному центрі Альт-Мед працюють кращі дерматологи, які швидко і правильно діагностують захворювання, складуть план лікування і підберуть препарати. Висококваліфіковані фахівці центру легко впораються з таким завданням, як лікування атопічного дерматиту в Одесі. Перед відвідуванням лікаря не потрібно обробляти уражені ділянки мазями, кремами, антисептичними засобами і т. д.

Ви можете записатися на прийом до лікаря зателефонувавши в Одесі
+38 (067) 946-16-16
+38 (048) 703-70-99
+38 (067) 921-47-96
+38 (063) 535-96-56

Author Info

altmed

No Comments

Comments are closed.